top of page

MATERIAAL & VERZORGING

Wear with love, treat with care! Voor ieder product geldt: verzorg het met liefde en je kunt er langer plezier van hebben.

Onze sieraden zijn gemaakt van verschillende soorten materialen. Hierbij geven wij je meer informatie over de materialen.

 

 

Gold plated

De collectie van tree. Jewellery bestaat onder andere uit 14 karaats, 18 karaats en 24 karaats gold plated jewellery. Gold plated sieraden hebben een basis van zilver metaal en zijn nikkel vrij. De zilveren basis wordt in een goudbad gedoopt, waardoor er een glanzend laagje van echt goud ontstaat met een mooie glanzende afwerking. Bovendien zijn de gold plated sieraden uit de collectie voorzien van een beschermende E-coating. Hierdoor blijft de kwaliteit van de sieraden nog langer behouden. Wij adviseren om de gold plated sieraden niet te dragen tijdens het slapen, douchen en sporten. Vermijd contact met chloor, water, parfum, haarlak en bodylotion voor de beste kwaliteit van de sieraden te behouden. 

 

Stainless steel

Daarnaast bestaat de collectie uit stainless steel sieraden, ook wel ‘roestvrij staal’ of ‘RVS’ genoemd. Stainless steel is een supersterk edelstaal. Sieraden van stainless steel verkleuren niet, geven ook niet af op je huid en zijn nikkel vrij.

De Stainless steel sieraden kunnen wel gedragen worden tijdens het douchen en worden niet aangetast door het water. 

Zirkonia

Een deel van de tree. sieraden bevatten ingelegde geslepen zirkonia steentjes. Deze steentjes hebben een kubische kristallijne vorm en deze kenmerken zorgen ervoor dat een zirkonia steen heel dicht bij de eigenschappen van een diamant komen. Het wordt daarom ook wel een imitatiediamant genoemd. Net als diamant kan zirkonia geslepen worden in verschillende vormen om de steen te laten stralen. Wij adviseren om de zirkonia sieraden niet te dragen tijdens het slapen, douchen en sporten. Vermijd contact met chloor, water, parfum, haarlak en bodylotion voor de beste kwaliteit van de sieraden te behouden. 

 

Alle sieraden van tree. Jewellery kun je reinigen met lauw water en daarna goed afdrogen met een zachte doek. Bewaar de sieraden eventueel in een doosje, zodat ze niet beïnvloed kunnen worden door zuurstof.

 

bottom of page